Justisminister Odd Einar Dørum:
- Vekterne fyller det sosial tomrommet 2004-06-30
I siste nummer av Securitas sitt magasin "24 timer" forteller Odd Einar Dørum om hva slags syn han har på vekternes rolle i samfunnet.
- Vekterne får stadig nye oppgaver etter hvert som samfunnet velger ikke å opprettholde tjenesten og dermed yrket. Når du kommer inn i større offentlige og private bygg, ser du i dag sjeldenat resepsjonisten er betjent av egne ansatte resepsjonister. I mange tilfeller er disse erstattet med vektere. Du ser dem også i sikkerhetssjekken på flyplassene og på T-banen og jernbanestasjonen. Jeg vil si at vekterbransjen har overtatt deler av av den sosiale kontrollen i samfunnet og blitt et moderne serviceyrket med stadig nye oppgaver, sier Odd Einar Dørum til 24 timer.

Skille
Dørum er opptatt av at det skal være et klart skille mellom vekterne og Politiet, et skille han mener begge parter er bevisste på, og stort sett ikke har noe problem å overholde. Likevel nevnes vekterbransjen når nye oppgaver diskuteres. Som blant annet hvorvidt eksterne skal overta fangetransport.
- Allerede i dag har Politiet enkelte sivile stillinger innenfor egen organisasjon. Skal du ha pass og møter opp på politihuset, er det slett ikke sikkert at det er en polititjenestmann du møter. Ei heller i passkontrollen. Arrestforvaltere har heller ikke politifaglig bakgrunn, sier Dørum.

Hele intervjuet med Dørum, kan du laste ned her

Intervju med Odd Einar Dørum i 24 timer


Powered by CustomPublish AS